2009. április 21., kedd

Péntek esti kocsmatúra

Péntek este egy úgynevezett "kocsmatúrát" szerveztek az erasmusos diákoknak. Nem nagyon vágytam rá, hogy elmenjek, de aztán a Peti rávett, hogy azért menjek csak el, legalább ismerkedem. El is mentem, és végül olyan jól sikerült, hogy éjfél után értem haza! Hát, amit ők itt kocsmának neveznek egyáltalán nem hasonlít az én "kocsmafogalmaimhoz". Én ezekre a kávézó szót használnám, ahol persze alkohol is van, de lehet enni is. Nagyon jó volt találkozni más emberekkel is különböző országokból, és velük is beszélgetni. Vicces volt hallani ezt a sok embert, ahogy mindenki más németet beszél. Mindenki nagyon kedves és nyitott, így könnyű velük barátkozni. Találkoztam egy magyar lánnyal is, aki az ELTE-n tanul, szintén németet. De vele nem túl sokat találkoztunk eddig, mert ők messzebb laknak tőlem, és egyébként is németet tanulni jöttünk. :) Néhány erasmusos diákkal lesz közös órám is, így tudjuk tartani a kapcsolatot.
Ami a tutoromat illeti, nagyon hálás lehetek, mert a többiek mondták, h van köztük olyan, aki április 1-je óta itt van és még mindig nem találkozott a tutorával. Egyébként az erasmusosok között vannak csehek, amerikaiak, egy olasz lány, egy finn, egy afrikai és egy brazil srác, egy lengyel, két francia, és több orosz is. Azt hiszem még nem teljes a paletta! Szóval elég sokszínű társaság, de ettől szép! :)

3 megjegyzés:

  1. szia jó ötlet volt a blog, szóval csak hajrá elöre, új élmények és tapsztalatok várnak rád, mert nemcsak tanulsz, de meglátod más emberek kultúráját, és mindez formálja az ember személyiségét, ja és annyit néha ha honvágyad van gondolj arra mennyi j dolog áll most elötted, szóval vigyázz magadra és puszi, és ne feledd a blogon keresztül a szemem vagyis a szemüvegem rajtad tartom

    VálaszTörlés